boekrecensies

Leiderschap is een keuze

In het boek Leiderschap is een keuze heeft Dominique Haijtema de prestatie geleverd om de denkbeelden van de belangrijkste denkers en doeners ter wereld over leiderschap te bundelen in een relatief dun boek. Het geeft overzichtelijk stijlen van leiderschap en lessen uit de praktijk weer waar iedere manager en executive coach zijn voordeel mee kan doen. Het bevat 26 interviews met wereldleider, vooraanstaande onderzoekers en business iconen.

» lees meer...

Wat moet ik toch met Gerard?

Aan de hand van 17 standaardtyperingen van medewerkers leer je een aantal basisvaardigheden voor managers effectief te gebruiken. Dit maakt het boek ‘Wat moet ik toch met Gerard?’ uitermate praktijkgericht. Wim Geerts zegt dat leidinggevenden vaak te werk gaan als een timmerman, die driekwart van zijn gereedschap onaangeroerd laat. De schroevendraaier wordt dan als het ware ook ingezet als breekijzer, met alle gevolgen van dien.

» lees meer...

Gelukkig Werken

Als je niet lekker in je vel zit op uw werk, dan doe je jezelf en je collega’s tekort. Dat is de kern van het boek ‘ Gelukkig werken’ in één zin. Gelukkige mensen zijn leergieriger, productiever en beter bestand tegen stress en veranderingen. Onno Hamburger en Ad Bergsma houden zich al jaren bezig met geluk. In dit prakti-sche werkboek hebben zij al hun kennis gebundeld. Op basis van het geluksKOMPAS en de persoonlijke ervaringen van Onno Hamburger, ga je werken aan je eigen werkgeluk.

» lees meer...