Boekrecensies Online Boekwinkel Boek Aan Tafel! nieuwsbrief EXPOSÉ Nederlands Tijdschrift voor Coaching

Publicaties

Hier vindt u interessante artikelen op het gebied van de gezondheidszorg, persoonlijke ontwikkeling, coaching en organisatie-ontwikkeling.
De publicaties en presentaties van PALET zijn, over het algemeen als pdf-bestand, te lezen en te bewaren.

Tafelgesprek ZNetwerk, april 2011 (pdf, 1MB)
Verslag van een tafelgesprek over de kwaliteit van zorg met o.a. Diana Monissen, Marianne Eussen, Jasper Tolhuys, Freek Lapré en Cor Calis.
ZNetwerk nr4, april 2011, pag 32-36

Zeven tips voor succesvolle intervisie
Als ambitieuze manager is het niet makkelijk om je problemen met een ander te bespreken. Sommigen zien het nut er niet van in, anderen hebben er geen tijd voor of vinden hun situatie zo specifiek dat hulp door een buitenstaander niet mogelijk is. Intervisie is bij uitstek een manier om eigen grenzen op te zoeken en te verleggen.
Column Managementsite.nl, 2009
 
Drijfveren en patronen (pdf, 683 KB)
Interview met Marianne Eussen over coaching, haar loopbaan, keuzes daarin en manier van coachen. Het betreft een thema-uitgave over coaching.
Nota, nr 4, december 2008, pag 12-14

De kunst van het verhalen vertellen (pdf, 76KB)
Workshop gegeven over de kracht van het vertellen van verhalen. Hoe wordt een goed verhaal een metafoor? Hoe werkt een metafoor? Wat kun je ermee bereiken? Altijd al willen weten hoe je een metafoor op maat kan maken? In 7 stappen ben je in staat om een verhaal op maat te maken.
14e NLP Congres, 8 april 2006, IEP Nijmegen/Reehorst Ede

Hoe vergroot ik mijn invloed? (pdf, 645KB)
Workshop in samenwerking met De Baak Managementcentrum VNO-NCW over het proces van invloed hebben. De stelling is: invloed=communicatie met effect. De workshop is gegeven voor bedrijfsartsen, maar algemeen van aard. Over welke eigenschappen beschikt een effectieve communicator? Wat zijn haalbare doelen? Hoe kun je afstemmen op je gesprekspartner?
Bedrijfsgeneeskundige dagen, 4 juni 2004, NVAB/Huis ter Duin Noordwijk

Coaching, (g)een modeverschijnsel (1) (jpg, 613KB) en (2) (jpg,671KB)
Aan de hand van het carrièreverloop van een fysiotherapeut wordt geschetst welke rol coaching kan spelen bij persoonlijke ontwikkeling. Het artikel geeft ook voor andere professionals voldoende herkenning om op de eigen situatie van toepassing te zijn.
Fysioscoop, december 2002

Veranderen onder externe druk (pdf, 71KB)
Bij veranderingstrajecten onder externe druk is het vaak 'ja zeggen' maar 'nee doen'. In dit artikel wordt ingegaan op mechanismen die een cruciale rol spelen in het verschil tussen succes of eindeloze discussies.
GGD-nieuws, oktober 2001

Kwaliteitssystemen vergeleken (pdf, 74KB)
Een artikel waarin ISO, HKZ en INK vergeleken worden. Het artikel richt zich primair op de GGD-sector, maar biedt voldoende algemene informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in kwaliteitssystemen in de gezondheidszorg.
Let op: het Keurmerkinstituut is nu gevestigd in Zoetermeer en bereikbaar onder nummer 079 - 363 7000
GGD-nieuws, mei 2001