nieuwsbrief Exposé

Nieuwsbrief #55 - januari 2017

Help, een narcist! (2)

Hoe herken je een narcist op je werk? Misschien is je baas er een of heb je zelf trekjes van narcisme. Nog belangrijker is om te weten hoe je ermee om kunt gaan. In dit 2e deel staat centraal hoe je het beste als organisatie en als individu met een narcist om kan gaan.

» lees meer...

Nieuwsbrief #54 - november 2016

Help, een narcist! (1)

Hoe herken je een narcist op je werk? Misschien is je baas er een of heb je zelf trekjes van narcisme. Nog belangrijker is om te weten hoe je ermee om kunt gaan. Dit eerste deel gaat vooral over het herkennen van de narcist.

» lees meer...

Nieuwsbrief #53 - juni 2016

Prioriteiten stellen met een Bullet Journal

Als het druk wordt, is best lastig om het overzicht houden op je afspraken en wat er nog allemaal gebeuren moet. Om te voorkomen dat mijn agenda volloopt met taken en ik daardoor mijn afspraken over het hoofd zie, gebruik ik een Bullet Journal als aparte, dagelijkse TO DO lijst.

» lees meer...

Nieuwsbrief #52 - januari 2016

Was dit ooit de bedoeling?

Hinderen regels je vaak in de manier waarop jij je vak wil uitoefenen? Heb je het gevoel het paard achter de wagen te spannen? Uit veel boeken en bijeenkomsten blijkt dat jij niet de enige bent. Hoe zet je de bedoeling weer voorop en zorg je voor creativiteit en toegevoegde waarde?

» lees meer...

Nieuwsbrief #51 - december 2015

Met TADAA! effectief het nieuwe jaar in

Voordat je aan iets nieuws begint is het goed om terug te kijken op het afgelopen project / jaar / ... TADAA! Deze vragen helpen je terug te kijken zodat je goed weet hoeveel je al bereikt hebt. Het is ook leuk om een lijstje te maken met de bereikte resultaten en daar trots op te zijn.

» lees meer...

Zo realiseer jij je voornemens wel

Tips om je voornemens daadwerkelijk te realiseren.

» lees meer...

Nieuwsbrief #50 - november 2015

Zo houd je burn-out buiten de deur

Als je de populaire tijdschriften en blogs moet geloven is het je eigen schuld als je niet gelukkig bent in je werk of in je relatie. Soms heb je geen keuze. Soms zijn er ingrijpende veranderingen op je werk. Dat leidt tot stress. Burn-out ligt bij 1 miljoen mensen op de loer. Met deze 6 tips maak jij als leidinggevende het verschil tussen ziek of niet...

» lees meer...

Nieuwsbrief #49 - oktober 2015

Kijk jij als een tekenaar?

Tekenen is hip. Deze zomer kwam ik overal illustraties en tekencursussen tegen. Argumenten voor de toenemende populariteit zijn o.a.: door te tekenen heb je meer oog voor detail en ervaar je de omgeving meer. Ik ben zo'n volwassene die 'niet kan tekenen' Hoogste tijd om eens uit te zoeken hoe dat zit... en ik kwam met 4 redenen om zelf ook te gaan tekenen

» lees meer...

Zin en onzin van zelfsturing

Zelfsturing is enorm populair. In zorginstellingen schieten de zelfsturende teams als paddestoelen uit de grond. Tegelijkertijd hoor ik ook organisaties waarschuwen om niet alle heil van zelfsturing te verwachten. Wat is de zin en onzin van zelfsturing? En misschien nog wel belangrijker... hoe kun je er een succes van maken?

» lees meer...

Nieuwsbrief #46 - juni 2015

Hoe staat het met jouw moreel kompas?

Kun jij jezelf recht in de ogen blijven kijken als je morgen een beslissing neemt? Stel je ethische vragen vanaf nu in je team aan de orde? Onze neiging is om dan maar regels te maken om met elkaar af te spreken wat wel en niet kan in een organisatie... De controledrift leidt vaak tot het opzoeken van de grenzen en het ontduiken van de regels. Wat dan wel?

» lees meer...

Nieuwsbrief #45 - april 2015

5 tips om effectief te vergaderen

Aangezien we in Nederland voor 30 miljard euro per jaar in vergadering zitten (TNO, 2011), wordt het de hoogste tijd om effectief te gaan vergaderen! Het is zeker niet zo dat de verantwoordelijkheid voor een effectieve vergadering alleen bij de voorzitter ligt... Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid om er een nuttige en aangename vergadering van te maken.

» lees meer...

Nieuwsbrief #44 - maart 2015

Drie tips om betrokkenheid te vergroten

Betrokkenheid is het vliegwiel in je organisatie. Het zorgt voor innovatie en creativiteit. Toch is maar 9% van de medewerkers betrokken en motiveert 68% van de managers hun medewerkers niet. Wat gaat er fout en hoe kun je het tij keren?

» lees meer...

Nieuwsbrief #43 - januari 2015

Strategische conversaties - boekentip

Boekentip: Moments of impact is een boek met een missie: het uitroeien van zoveel mogelijk tijdrovende en energieslurpende strategiemeetings. Een vaardigheid die iedere leidinggevende zou moeten beheersen. Strategische conversaties werken als een vliegwiel op bepaalde momenten in het veranderproces van een organisatie. Ze helpen het ontwikkelproces op gang. Er zijn verschillende bijeenkomsten nodig, omdat in iedere strategische conversatie slechts een doel centraal staat. Dat is ook meteen de eerste van de vijf kernprincipes

» lees meer...

Drie tips om je team succesvol door veranderingen te loodsen

Jan Rotmans zegt dat we in een verandering van tijdperk zitten. Waarschijnlijk voel jij iedere dag de wrijving die de transitie met zich meebrengt. Hoe ga je zelf om met deze veranderingen en wat betekent het voor je team? Met deze drie tips krijg je meer grip op de veranderingen en kun je je team er beter doorheen loodsen.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.42 - december 2014

4 tips om te voorkomen dat jouw teamleden terugvallen in oud gedrag

Met deze vier stappen voorkom je 'blinde sleur' in je organisatie. De huidige veranderingen in het sociale domein vragen om 'out-of-the-box' oplossingen en dat denken kan de managers faciliteren door meer reflectie in het team te brengen.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.40 - oktober 2014

Een voor allen, allen voor een

Boekentip uit nieuwsbrief Expos: Een voor allen, allen voor een van Simon Sinek. De Nederlandse titel verwijst naar het motto van de Drie Musketiers uit de 17e eeuw. Het geeft de samenhorigheid weer, die de schrijver zo belangrijk vindt voor succesvolle organisaties. Toch vind ik de oorspronkelijke titel Leaders eat last nog meer passen bij de boodschap van dit boek. Het boek leest meer als een roman. Het biedt geen stappenplannen of modellen, maar geeft je achtergrondinformatie over elementaire behoeften van mensen. Daarmee kun je je eigen leiderschap beter laten aansluiten bij je mensen.

» lees meer...

Leidinggeven in transitie

De deskundigen buitelen over elkaar heen in de media. Sommigen verwachten totale chaos omdat gemeenten en instellingen nog niet klaar zijn. Anderen hebben al een tijdje gexperimenteerd met de nieuwe manier van werken en zien de jaarwisseling met vertrouwen tegemoet. Voor mij is vooral interessant wat deze transitie betekent voor medewerkers en hun leidinggevenden. Hoe ga je als organisatie met transitie om? In alle stress worden soms essentile stappen overgeslagen. Wat zijn dan bepalende factoren om transitieprocessen te laten slagen? Of je nu ambtenaar of zorgprofessional bent. Wat vraagt het van jou als medewerker of leidinggevende? Kun je transitie wel sturen? Je kunt in ieder geval de kans op succes vergroten met deze 6 aandachtspunten.

» lees meer...

Transitie volgens Jan Rotmans

Hoe kijkt transitiehoogleraar Jan Rotmans tegen de veranderingen in de zorg? Wat is volgens hem transitie? In ieder geval is er geen weg terug en is de maatschappij zelf aan zet. Veranderingen maken we zelf en worden ons niet opgelegd, is zijn credo. Nieuwsgierig geworden? Kijk dan ook naar de uitzending van Tegenlicht hierover (60 min)

» lees meer...

Draag jij ook je steentje bij?

Eind 2015 word ik 50. Dat vraagt om iets bijzonders. Voor ons is een dak boven ons hoofd zo vanzelfsprekend, maar ik weet uit eigen ervaring dat dit niet overal het geval is. Ik hoop dat ik namens veel mensen mag bouwen in Java en dat mijn relaties graag een steentje bijdragen aan deze mijlpaal!

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.38 - juni 2014

Boeken die niet in je koffer mogen ontbreken

Kom je gedurende het jaar nauwelijks aan lezen toe? Wil je toch je managementvak een beetje bijhouden? Laat je dan inspireren door mijn persoonlijke favorieten

» lees meer...

Drie tips om je werkdruk te verminderen

Heb jij dat nou ook? Dat het vlak voor je vakantie een race tegen de klok is. Er moet nog zoveel af, voordat je weg kan. En als je terugkomt eigenlijk weer... Je bent na 2 weken alweer aan vakantie toe! Met deze drie tips kun je vakantiestress in de toekomst voorkomen.

» lees meer...

Lessen over leiderschap van Mandela

Recensie van het boek Mandela over leven, liefde en leiderschap, geschreven door Richard Stengel. Als vertrouweling en vriend van Mandela is hij erin geslaagd om de manier van kijken en handelen van Mandela te bundelen in 15 thema's, of inspirerende lessen zoals hij ze noemt. Hij beschrijft wat in Mandela's hoofd in bepaalde situaties omgaat. Zo zijn het bouwstenen geworden die je kunt gebruiken in situaties waarin je leiderschap wilt tonen.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.37 - mei 2014

Leiderschap is een keuze

Boekentip uit nieuwsbrief Expos: Leiderschap is een keuze van Dominique Haijtema. Het boek bundelt de denkbeelden van de belangrijkste denkers en doeners ter wereld over leiderschap. Het geeft overzichtelijk stijlen van leiderschap en lessen uit de praktijk weer waar iedere manager en executive coach zijn voordeel mee kan doen.

» lees meer...

Daadkrachtige besluiten neem je zo

Zit jij als leidinggevende ook 75% van je tijd in overleg? Uit een blog (Monsterboard 2012) blijkt dat vergaderingen populair zijn om over te klagen. De belangrijkste klachten gaan over de duur van de vergadering en over het feit dat vaak dezelfde mensen steeds aan het woord zijn. Aangezien we in Nederland voor 30 miljard euro per jaar in vergadering zitten (TNO, 2011), wordt het de hoogste tijd om effectief te gaan vergaderen!

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.36 - april 2014

Je eigen managementcoach

Boekentip uit nieuwsbrief Expos: Je eigen managementcoach van Manu Busschots. Het boek leert je leiding te geven aan jezelf en bevat veel praktijkopdrachten.

» lees meer...

Wat je kunt leren van ganzen

Ganzen vliegen in formatie om hun stuwkracht te benutten. Ze moedigen elkaar aan en steunen elkaar in moeilijke tijden. Hoe doe jij dat in jouw team?

» lees meer...

Verbeter de effectiviteit van jouw team!

Hoe effectief is jouw team? Krijg inzicht in de aspecten die van invloed zijn en doe de ultieme test. Daarmee krijg je tools in handen om van jouw team een TOPteam te maken!

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.35 - februari 2014

Zo doen we dat hier

Boekentip uit nieuwsbrief Expos: Zo doen we dat hier van Niels-Ingvar Boer en Albert Jan Stam. Het boek geeft inzicht in de dagelijkse praktijk van integriteit in organisaties. Het geeft de worsteling met het onderwerp aan en dat maakt het ook herkenbaar voor toezichthouders en leidinggevenden. Morele besluitvorming zou naar mijn mening bij iedere bestuurder n toezichthouder hoog op de agenda moeten staan. Dit boek stelt je in staat te reflecteren op dit thema en hierover in je organisatie te discussiren

» lees meer...

De toezichthouder de maat genomen

De maatschappij en de overheid verwachten veel van de toezichthouders in de collectieve sector. Ze moeten een tegenwicht bieden tegen bestuurders en bij gebrek aan aandeelhouders ook nog eens de belangen van de klanten behartigen. Een goede toezichthouder moet kunnen luisteren, door durven vragen, kritisch en integer zijn. Het vraagt kennis van zaken, maar ook een reflecterende houding. Je zit immers als toezichthouder niet op de stoel van de bestuurder... In dit korte artikel informeer ik je over de laatste ontwikkelingen op het gebied van governance. Er is geen standaard-recept voor de optimale samenstelling en functioneren van een RvT. Ik hoop je aan het denken te zetten over belangrijke aspecten die je wellicht nog niet had meegenomen in een evaluatie of profiel voor de RvT.

» lees meer...

Doen is de beste manier van denken

Je bent op je creatiefst wanneer je 5 jaar bent. Je stelt de hele dag vragen en je lacht om alles. Tegen de tijd dat je 8 bent is je creativiteit gehalveerd. Rond je 44e bereik je een staat van terminale serieusheid Je hebt je creativiteit en unieke eigenschappen voorgoed ingeruild voor conformiteit en structuur. Het ergste is niet dat je iets niet weet, maar dat je denkt het zeker te weten.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.34 - januari 2014

Hoe je van goed nog beter wordt

Boekentip uit nieuwsbrief Expos: Good to great van Jim Collins. Het boek staat niet voor niets op de 1e plaats in de managementboeken top 100. Ik denk dat de inzichten uit het boek erg aansluiten bij de transitie die op dit moment in de collectieve sector plaatsvindt. Meer doen met minder mensen, meer maatwerk en meer aandacht voor de professional op de werkvloer.

» lees meer...

Het geheim van bevlogen professionals

In dit artikel bespreek ik 6 praktische tips om bevlogenheid te stimuleren. Bevlogenheid, daar raak je mee besmet... en dat is maar goed ook, zegt Willem van Rhenen (Nyenrode). Je behoort daarmee ook tot een minderheid. Slechts 15-20% zet zich met ziel en zaligheid in voor zijn werk.

» lees meer...

De kracht van formulering

Op Facebook zag ik dit filmpje over een blinde man, die op straat zit en hoopt op een aalmoes van voorbijgangers. Heel herkenbaar. Er lopen veel mensen achteloos voorbij... totdat een onbekende, jonge vrouw hem ziet. Ze schrijft iets anders op zijn bordje en dan verandert alles voor de blinde, dakloze man! In iedere Expos wil ik je inspireren met een metafoor door een stukje uit een boek of film te presenteren.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.33 - december 2013

Multitasken bestaat niet!

Uit onderzoek blijkt dat multitasken een mythe is. Je brein kan maar 1 ding tegelijk. Hoe houd je focus op de dingen die je wil realiseren. In dit artikel krijg je vijf praktische tips!

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.32 - oktober 2013

Delf mijn gezicht op

'Morgenochtend maak ik het masker voor je,' zei ze. Ze maakt er een van een soort klei en huis, zo precies passend dat toen de jongen in de spiegel keek, hij vol vreugde zei:'Nu bent ik net als alle anderen!' Toen hij de deur uitging, riep de maskermaakster hem nog achterna:'als je het ooit kwijt wilt, achter je rechteroor zit de opening.' Met trillende vingers zocht hij naar de opening en zoals wij een pleister van onze knie aftrekken, zo trok hij in n beweging het masker af... en riep:'Kijk dan!' Ze antwoordde zacht:'Wat wil je dat ik zie?

» lees meer...

Wat zijn jouw kernkwaliteiten?

Stel stap voor stap je eigen kernkwadrant samen en kijk hoe het een rol speelt in samenwerkingsrelaties met anderen!

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.31 - juli 2013

De lonkende verte

Op een dag lag de eekhoorn in het gras aan de rand van het bos naar de lucht te kijken, toen een woord hem ontschoot. Welk woord was het nou ook al weer...

» lees meer...

Hoe inspireer jij verandering?

Bij veranderingen hebben mensen vaak een duwtje nodig. In de kern willen mensen graag houden wat ze hebben. Dat is bekend, dat geeft houvast, ookal zijn ze er misschien diep in hun hart helemaal niet blij mee... De angst voor het onbekende is vaak groter dan de afkeer van het bestaande. In dit artikel laat ik, aan de hand van een filmfragment, zien hoe je jezelf of anderen dat steuntje in de rug kan geven. Inspireren betekent letterlijk inblazen of bezielen.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.30 - maart 2013

7 tips om je team effectiever te maken

Het werken in teams is aan de orde van de dag. Of ze nu zelfsturend zijn of niet, of ze nu succesvol zijn of niet of ze zijn samengesteld op basis van de Belbin rollen of niet. Onder het motto 2 weten meer dan 1 worden mensen bij elkaar gezet om samen te werken. Het zijn soms zelfs virtuele teams, die elkaar zelden of nooit daadwerkelijk ontmoeten. Met deze 7 tips kun je ervoor zorgen dat deze groep mensen effectief gaat samenwerken als een team.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.29 - februari 2013

Zo stel je haalbare doelen

Goed nadenken over wat je precies wil bereiken is de eerste stap om succesvol te zijn in het realiseren van je doelstellingen. Maar aan welke eisen moeten die doelstellingen dan voldoen? Er zijn vijf vragen om te controleren of een doelstelling ook haalbaar is.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.28 - december 2012

The Bucket List

Met de film The Bucket List laat ik je op een andere manier nadenken over het ontwikkelen van een visie. Zonder visie of mission statement tel je niet mee. De film is voor iedereen de moeite waard, maar je moet ‘m zeker gezien hebben als je zo halverwege je carrière bent. Je kunt dan terugkijken op wat je al gedaan of bereikt hebt en tegelijkertijd vooruit kijken naar wat je nog wilt en vooral ook niet meer wilt.

» lees meer...

10 jaar Palet

Dankzij het vertrouwen dat ik iedere keer van jou als klant of relatie krijg, bestaat PALET in 2013 alweer 10 jaar! Dat is een mijlpaal waar ik graag met je bij stil wil staan. In januari 2003 stond ik, een beetje onwennig, bij de Kamer van Koophandel om mij als ondernemer in te schrijven. Het lijkt wel gisteren... De tijd vliegt als je plezier hebt in wat je doet! In de afgelopen 10 jaar heb ik een aantal onderwerpen veel terug zien komen in individuele en organisatiecoaching. Die heb ik in 8 thema's samengevat. Graag deel ik die inzichten met je in de komende nieuwsbrieven en een aantal gratis teleseminars. Vanwege het lustrum heb ik ook twee unieke en exclusieve traingen hierover samengesteld.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.27 - september 2012

Zorg in de toekomst

Vier kenmerken die de gezondheidszorg van de toekomst zullen kleuren: kleinschaligheid, eigen verantwoordelijkheid, gelijkwaardigheid en de professional in ere hersteld. Mijn stelling is dat marktwerking daarbij het middel is om deze eigenschappen te leren beheersen.

» lees meer...

Geraakt door Intouchables

Deze film over een oudere gehandicapte miljonair, die zich laat verzorgen door een jonge, zwarte man uit een voorstad van Parijs heeft mij afgelopen zomer geraakt. Het laat persoonlijke en betrokken zorg zien, maar ook gelijkwaardigheid, kleinschaligheid en respect voor mensen. Eigenschappen die ik graag in de maatschappij en de zorg terug zie.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.26 - juli 2012

Onbereikbaar

Op een dag besloot de eekhoorn dat hij niemand meer wilde zien. 'Wat mij betreft,' zei hij tegen zichzelf, 'is de maat vol.' Hij hing een bordje onder aan de beukeboom waarop geschreven stond: De eekhoorn is er niet. Voor alle zekerheid plakte hij nog een stuk berkenbast op zijn deur waarop stond: Nee, ik ben er echt niet.

» lees meer...

5 tips om meer te delegeren

Werk je je drie slagen in de rondte om een weekje vrij te kunnen zijn? Zie je met angst en beven het einde van de vakantie naderen, omdat er dan een berg werk op je ligt te wachten? Dan is dit artikel geknipt voor jou, ook als je geen leiding aan anderen geeft.

» lees meer...

Boekenkoffer

Welke boeken stop jij deze vakantie in je koffer om je te inspireren of je persoonlijk te ontwikkelen? Dit lijstje helpt je op weg.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.25 - mei 2012

De schutting

Toen de eekhoorn wakker werd hoorde hij het geluid van timmeren. Beneden zich zag hij een muur die dwars over het pad stond, niet ver van de beuk waarin hij woonde. 'Wat doe je daar?' riep de eekhoorn. De bever keek omhoog, zag de eekhoorn en zei:'Een schutting bouwen.'

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.24 - februari 2012

Het meisje en de piano

Jaren geleden coachte ik een jonge pianiste in haar voorbereiding voor een belangrijk pianoconcours. In de eerste gesprekken vertelde ze me met hoeveel plezier ze als meisje van een jaar of zes voor haar familie speelde. Zeer enthousiast vertelde ze over die keer dat ze speelde in een mooie rode jurk met vlechten in haar blonde haar...

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.23 - december 2011

Van reflex naar reflectie

Om adequaat te kunnen reageren op de ontwikkelingen om ons heen is creativiteit en flexibiliteit nodig! Hoe zorg je dat jouw organisatie of afdeling creatief en kritisch naar zichzelf blijft kijken? Meer dan we willen wordt ons gedrag bepaald door de processen in ons brein: reflexmatig handelen: vechten of vluchten, luiheid of lust. Reflectie onderscheid ons mensen van de dieren. Hoe kun je buiten de gebaande paden treden en je eigen patroon doorbreken?

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.22 - september 2011

5 debattips om beter te presenteren

Debatteren is eigenlijk een basisvaardigheid die iedereen zou moeten beheersen! In dit artikel bundel ik de belangrijkste tips om beter te presenteren. Debattechnieken kunnen ook worden toegepast in vergaderingen, discussies en onderhandelingen. Het maakt het niet alleen helder en duidelijk, maar ook een stuk leuker om naar te luisteren.

» lees meer...

Lucht zijn

Wil je ook wel eens iets of iemand anders zijn? Mier stelt zich voor hoe het is om de lucht te zijn. Met alle voor- en nadelen van dien.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.20 - april 2011

3 kenmerken van effectief leiderschap volgens Manfred Kets de Vries

3 kenmerken van effectief leiderschap volgens Manfred Kets de Vries, succesvol docent aan prestigieuze Business School INSEAD

» lees meer...

Organisatiecoaching: organisatie-advies + coaching

Organisatiecoaching integreert organisatie-advies met coaching. Ontwikkeling waarbij co-creatie centraal staat. Daarmee krijgen managers zelf meer rol in veranderingstraject.

» lees meer...

Goede leider

Een leider doet zijn werk het beste als de mensen nauwelijks weten dat hij er is, zei Lao-Tse al in 600 v. Chr

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.19 - maart 2011

De sleutel tot succes van Nelson Mandela

De sleutel tot succes van... deze keer met Nelson Mandela, 1e zwarte president van Zuid-Afrika en Nobelprijswinnaar van de vrede in 1993, overleden op 5 december 2013

» lees meer...

Nieuwsbrief nr.18 - januari 2011

Hoe focus bijdraagt aan buitengewone resultaten!

Uit onderzoek van McKinsey blijkt dat leiders die focus hebben betere resultaten behalen. Zij benoemen 5 factoren die cruciaal zijn voor dit succes

» lees meer...

7 tips om voornemens te realiseren

7 tips om je voornemens daadwerkelijk te realiseren.

» lees meer...

Als 's morgens het licht

Als 's morgens het licht door de gordijnen dringt, smelten je laatste dromen. Tijd om te beginnen...

» lees meer...

Nieuwsbrief nr. 17 - december 2010

Vijf tips om te leren van het stemmetje in je hoofd

Dat stemmetje in je hoofd kan soms knap lastig zijn. Wat betekent het eigenlijk en hoe kun je het gebruiken?

» lees meer...

Tijd voor inspirerend leiderschap

Waar staat jouw organisatie(onderdeel) nu eigenlijk echt voor? Waar sta jij voor? Geef je echt om de behoefte van je klanten of gaat het toch vooral om profits? Doe je dingen waar je energie van krijgt? Kortom neem je de tijd voor inspirerend leiderschap?

» lees meer...

Nieuwsbrief nr. 16 - oktober 2010

5 manieren om de motivatiemythe te doorbreken

Het blijkt dat we nog steeds met beloningssystemen werken die niet meer effectief zijn. Houd je je medewerkers graag een beloning voor om ze beter te laten presteren? Of ben je meer van “vertrouwen is goed, maar controle is beter”? Dan zal het wel een schok voor je zijn dat het idee van de wortel of de stok NIET werkt!

» lees meer...

De sleutel tot succes van Kay Pollak

De sleutel tot succes van... deze keer met Kay Pollak, zweeds regisseur vooral bekend van As it is in heaven

» lees meer...

Ik kan niet schilderen

Ik kan echt niet schilderen. Ik bewonder mensen die het wel kunnen enorm. Ik heb het wel eens geprobeerd en dan kom je er achter dat het echt niet zo makkelijk is om iets te maken dat ergens op lijkt. Misschien herken je dat wel of heb je dat met beeldhouwen of iets heel anders… Ik schroom altijd erg om te schilderen. Dan sta ik daar met een kwast in mijn handen...

» lees meer...

Nieuwsbrief nr. 15 - augustus 2010

Tegen de lamp gelopen

Een oude man liep eens 's avonds laat naar huis, toen hij een vriend op zijn knieen onder een straatlantaarn iets zag zoeken. 'Wat ben je aan het doen...

» lees meer...

De sleutel tot succes van Nancy McKinstry

De sleutel tot succes van... deze keer met Nancy McKinstry, al 7 jaar ceo van uitgever Wolters Kluwer

» lees meer...

Zo houd je dat vakantiegevoel WEL vast!

Ben je ook na twee dagen al vergeten dat je vakantie hebt gehad? Met deze 20 tips houd je je vakantiegevoel wel vast!

» lees meer...

Nieuwsbrief nr. 14 - juni 2010

Choose your attitude volgens FISH!

Het lopen van de avondvierdaagse met mijn kinderen deed me denken aan de regel choose your attitude uit het FISH concept

» lees meer...

Koester de eerste volger

Je bent pas een leider als je volgers hebt. Koester je eerste volger. Dit filmpje verandert je kijk op leiderschap!

» lees meer...

De sleutel tot succes van Erica Terpstra

De sleutel tot succes van Erica Terpstra is om plezier te hebben in wat je doet.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr. 13 - april 2010

18 minuten plannen per dag

De dag ontglipt je. Je komt niet toe aan de dingen die echt belangrijk zijn. Je hebt geen voldaan gevoel op het einde van de dag. Je wordt geleefd. Met 18 minuten planning per dag doorbreek je dit patroon en krijg je grip op je to-do lijst

» lees meer...

Plotseling ging de olifant aan

Op een warme avond in de zomer zaten de olifant en het vuurvliegje in het gras onder de rug. Toen het donker was ging het vuurvliegje aan. De olifant keek opzij. ‘Wat doe je nou?’ vroeg hij verbaasd.

» lees meer...

De sleutel tot succes van Will Smith

De sleutel tot succes van Will Smith, Amerikaans topacteur en rapper is heel hard werken om je doel te bereiken

» lees meer...

Nieuwsbrief nr. 12 - maart 2010

Onderhoud je creativiteit

Als manager lever je iedere dag een topprestatie om alle uitdagingen die op je af komen het hoofd te bieden. Je toont leiderschap door aan te geven in welke richting het bedrijf zich gaat ontwikkelen de komende jaren. Daarvoor heb je, net als een schrijver, je associatieve vermogen, je creativiteit nodig. Elizabeth Gilbert heeft een verhelderende kijk op creativiteit. Ze voert daarbij terug tot Plato, maar maakt het concept creativiteit tegelijkertijd hanteerbaar voor iedereen.

» lees meer...

Averechts

Een gedicht waarin Bernlef zich vertwijfeld afvraagt: "Wat is er in mijn hand gevaren dat mij voor mijzelf onleesbaar maakt, verwrongen staart het schrift mij aan..."

» lees meer...

De sleutel tot succes van Dan Vasella

De sleutel tot succes van... deze keer met Dan Vasella, CEO van farmaceutisch bedrijf Novartis

» lees meer...

Xtra Nieuwsbrief nr. 2 - februari 2010

Gezondheidszorg in de toekomst

Ian Goldin schetst de wereldontwikkelingen tot 2030. Ik relateer ze in dit artikel aan de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. Wat is de uitdaging waar de topmanager voor staat? Wat zijn de valkuilen?

» lees meer...

Zorg in het nieuws

Relevant nieuws voor de sectoren in de gezondheidszorg

» lees meer...

Bestuur bemoeit zich te weinig met letselschade

Er komt steeds meer openheid over medische fouten in de gezondheidszorg. Bij al deze fouten is er sprake van slachtoffers en mogelijk letselschade. Bestuurders houden zich in de instelling te weinig bezig met de afhandeling van deze claims. Daarover praat ik met Thomas de Haan, letselschade advocaat in Bussum.

» lees meer...

Een idee is niet genoeg

Een muisje, dat er schoon genoeg van had steeds maar door de kat achterna gezeten te worden, had een idee. Hij riep zijn hele familie bij elkaar en zei: ”Wij muizen moeten ons voor eens en voor altijd beschermen tegen die kat.” “Ja, ja,” riepen alle muizen. Maar toch vangen katten nog steeds muizen...

» lees meer...

Nieuwsbrief nr. 11 - januari 2010

Hoe word ik een effectieve manager?

Waarom zijn sommige managers effectiever en efficienter dan anderen? Waarom vormen sommige managers betere teams en behalen zij betere resultaten? Beoordeel jezelf volgens de checklist en verbeter je eigen functioneren vandaag nog.

» lees meer...

De sleutel tot succes van Itay Talgam

Het succes van een orkest draait om de prestatie van de muzikanten, de interactie met het publiek en het plezier dat de dirigent uitstraalt.

» lees meer...

Innovatie als overlevingsstrategie

De veranderingen in de omgeving volgen elkaar steeds sneller op. Als je je niet aanpast aan die omgeving, dan houd je het niet vol. Er ontstaat crisis, om opnieuw te kunnen beginnen. In de natuur gaan organismen dood, in de zakelijke wereld gaan bedrijven failliet om vernieuwing te kunnen realiseren.

» lees meer...

Gedoe

De aarde is een planeet die niets anders te doen heeft dan een beetje ronddraaien in het heelal. Zie, daar heb je het gedoe: mensen hebben steeds een verklaring achter de hand...

» lees meer...

Nieuwsbrief nr. 10 - december 2009

3 tips om je intrinsieke motivatie te vergroten

Er is een enorm gat tussen wat de wetenschap heeft onderzocht en aangetoond en hoe wij in de praktijk met zaken omgaan. Zo ook waar het motiveren van mensen betreft. Het blijkt dat we nog steeds met beloningssystemen werken die niet meer effectief zijn.

» lees meer...

Standaardrecept voor leiderschap?

Hoe vind je je weg tussen al die mooie visies over leiderschap? Wat betekenen die voor jouw werk van alledag? Welk leiderschap is nodig in jouw sector? Wat past bij jou?

» lees meer...

De sleutel tot succes van Doreen Boonekamp

De sleutel tot succes van... deze keer met Doreen Boonekamp, aftredend directeur Nederlands Filmfestival

» lees meer...

Domme apen

Morgen zou er feest in de stad zijn, van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Ook de tuinman van het koninklijk park wilde er graag heen. Maar wie moest hij vragen om de jonge boompjes water te geven?

» lees meer...

Xtra Nieuwsbrief nr. 1 - november 2009

Hoezo marktwerking in de zorg?

Wat maakt de marktwerking in de zorg toch zo veel besproken? Welke rol nemen de spelers in die markt daarbij in? Wat kan de overgang van overheidsplanning naar marktwerking vergemakkelijken?

» lees meer...

Welk bedrijfsmodel past het best?

Welk bedrijfsmodel is geschikt voor jouw zorginstelling?

» lees meer...

Organisatieverandering als appeltaart bakken

Iedereen die wel eens zelf deeg gekneed heeft weet dat er zo’n moment komt dat je je afvraagt waar je aan begonnen bent. Zo ook bij organisatieverandering, stelt Marianne Eussen

» lees meer...

Groeien in ontmoeting

Huub Oosterhuis over verandering in 'Jij die mij ik maakt', 2008 Je bent vijftig. Je ziet een foto van toen je twintig was. Je denkt: dat ben ik niet - toen was ik mezelf niet. Waarom wist je toen niet wat je nu weet?

» lees meer...

Nieuwsbrief nr. 9 - oktober 2009

Doorbreek de waan van de dag

In mijn coachingspraktijk merk ik dat managers steeds vaker behoefte hebben om de dingen met meer aandacht te doen. Ze willen zich meer bewust zijn van het hier en nu en zich niet laten leiden door de waan van de dag. Hoe? Met mindfulness...

» lees meer...

Executive coaching maakt je organisatie succesvol

Stel je voor wat het effect op de organisatie is, als het topmanagementniveau niet optimaal functioneert? Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer topmanagers zich laten coachen. Eric Schmidt, van Google, noemt het zelfs de beste tip die hij ooit kreeg.

» lees meer...

De verschuiving

De eekhoorn lag in het mos en leunde met zijn elleboog op zijn staart. De mier stootte hem wakker. Eekhoorn, riep hij. Wakker worden! De eekhoorn sprong overeind. Wat is er? riep hij. Niets, zei de mier. Dat is het hem juist.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr. 8 - juli 2009

Veelgestelde vragen intervisie

Naar aanleiding van een eerder artikel over intervisie worden hier de meeste gestelde vragen beantwoord.

» lees meer...

PALET gaat online

Een nieuwe virtuele leeromgeving op www.paletonline.nl moet mensen in staat stellen om zichzelf te ontwikkelen in hun eigen tijd en tempo.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr. 7 - juni 2009

Intervisie: een theekransje?

Is intervisie voor jou een theekransje of een effectief middel om jezelf te ontwikkelen? Leer nu hoe je van intervisie een succes kan maken.

» lees meer...

Sequor CONSENTIA

Om een nieuwe aanpak voor organisatieveranderingen te presenteren hebben we samen met studenten van de Faculteit Communicatie & Journalistiek van de Hogeschool Utrecht een film gemaakt.

» lees meer...

Koffer vol boeken

Welke boeken stop jij deze vakantie in je koffer om je te inspireren of je persoonlijk te ontwikkelen? Dit lijstje helpt je op weg.

» lees meer...

Wat laat je na?

Een begrafenis was voor mij aanleiding om nog een na te denken over de prioriteiten die ik in mijn leven stel. Doe ik wel de dingen die ik straks ook wil nalaten. Oftewel hoe zouden ze MIJ typeren als het zover is. Met deze drie korte vragen kun je jezelf ook deze gewetensvraag stellen.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr. 6 - maart 2009

Toezichthouders onder de loep

Bestuurders en toezichthouders worden steeds vaker ter verantwoording geroepen. Wat is er toch terecht gekomen van de health care governance code? Hoe staat het in uw organisatie?

» lees meer...

Atelier patronen doorbreken

Een workshop over ingesleten patronen en “organisatie- en familieopstellingen.

» lees meer...

Toenemende vraag naar coaching

Deze financiële crisis raakt de zorgsector minder hard. Hier lijkt een bestuurlijke crisis aan de hand. Het is dus niet zo vreemd dat instellingen en hun leiders zich koest houden. Maar is dat wel verstandig in tijden van crisis?

» lees meer...

Het motto

De directeur wachtte... Vandaag zou het nieuwe motto voor het komende jaar voorgesteld worden... Zo’n krachtige zin die compleet was en toch compact. Alle nuances zaten erin vervat en toch bleef de boodschap helder...

» lees meer...

Nieuwsbrief nr. 5 - oktober 2008

Vijf jaar PALET

Dit jaar bestaat PALET coaching | advies | interimmanagement vijf jaar.

» lees meer...

Je betere IK

Zo luidt het thema van deze maand van de spiritualiteit. Ik beschouw het als een uitnodiging om steeds meer jezelf te worden. Hoe doe je dat dan?

» lees meer...

De eekhoorn en de karper

De eekhoorn zat op het puntje van een tak en viel. Hij kwam in de vijver terecht. 'Ik ben doornat!' riep de eekhoorn. 'Nat, nat...' zei de karper. 'Kijk maar uit dat je niet droog wordt.'

» lees meer...

Nieuwsbrief nr 4 - januari 2008

Passie in je werk!?

Wat is het effect van bezieling in je werk? Hoe vaak sta jij daarbij stil?

» lees meer...

De verborgen orde ontsluierd

Zes inzichten om je vastgeroeste patronen te doorbreken op basis van spiral dynamics, systemisch werken en transactionele analyse.

» lees meer...

De kunst van het loslaten

Een verhaal over twee monniken en de kunst van het loslaten.

» lees meer...

 

Xtra Nieuwsbrief nr 1 - december 2006

Nieuwsbrief nr 2 - januari 2006

Het palet

Heel lang geleden in een ver land leefde er eens een brave talentvolle schildersleerling. Op het eerste gezicht leek hij alles mee te hebben wat een leerling zich kon wensen. Wie echter heel goed keek zag dat hij een bijna onoverkomelijk probleem met zich meedroeg. Zijn palet bood hem niet meer dan wat zoete pasteltinten en wat maagdelijk wit. Jarenlang had hij hiermee vol ijver en gedrevenheid gewerkt, maar op een goede, of beter gezegd een kwade dag, was het gedaan. Met een voorzichtige penseelstreek verstreek hij heel onverwachts zijn laatste restje inspiratie.

» lees meer...

Vijf kenmerken van een haalbare doelstelling

Goed nadenken over wát je precies wil bereiken is de eerste stap om succesvol te zijn in het realiseren van je doelstellingen. Maar aan welke eisen moeten die doelstellingen dan voldoen?

» lees meer...

De kleur van je uitstraling

Neem je uitstraling serieus! Aan de hand van het omstreden optreden van mevrouw Verdonk in de Tweede Kamer krijg je tips om je eigen uitstraling te verbeteren.

» lees meer...

Van droom naar werkelijkheid in 7 stappen

Hoe zorg je ervoor dat je dromen werkelijkheid worden? Met de volgende 7 vragen krijg je overzicht over je activiteiten en capaciteiten in relatie tot je doelstelling of droom.

» lees meer...

Nieuwsbrief nr 1 - september 2005

De eerste klap is een daalder waard

Dit klassiek gezegde geldt nog steeds. ‘Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk’ is ook al zo’n ware bewering. Wat is dat toch met de eerste keer?

» lees meer...

De eerste indruk

Bij het presenteren van een organisatie of een voorstel gaat het veelal om vorm en inhoud. Nils Zelle van Zelle & Zo vroeg Marianne Eussen welke rol de mens eigenlijk speelt bij het presenteren, en hoe belangrijk deze is bij het geven van een eerste indruk.

» lees meer...

Een planning maken in 4 stappen

Om werkzaamheden goed te laten verlopen is een planning vaak onontbeerlijk. Je eigen werk plannen is nog tot daar aan toe, maar ook anderen soepel in het project laten samen werken is een heel ander verhaal. Doorloop deze vier stappen en het gaat een stuk makkelijker.

» lees meer...

Dromen

De laatste tijd had hij vreemdsoortige dromen. Eigenlijk droomde hij nooit, of meende hij nooit te dromen, dat kan ook, maar de laatste tijd droomde hij zich een ongeluk. Hoe dat kwam wist hij niet.

» lees meer...